Политика за приватност

Кој сме ние

Нашата веб адреса е : https//www.lancom.com.mk

Коментари

Кога посетителите на нашата веб страница оставаат коментари ние ги собираме податоците покажани во коментарот, IP адресата на посетителот како и стрингот на корисничкиот агент на прелистувачот за да ни помогне во детекцијата на спам.

Анонимен стринг креиран од вашата емаил адреса (таканаречен хаш) може да биде даден на Gravatar сервисот за да се провери дали го користите. Политиката на приватност на Gravatar сервисот е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. После одобрување на вашиот коментар, вашата слика од профилот ќе биде видлива јавно во содржината на вашиот коментар.

Медиа

Ако сакате да поставувате слики на нашата веб страницата, треба да избегнувате поставување на слики кои во себе имаат вметнато податоци за вашата локација (EXIF GPS). Посетителите на веб страницата можат да ги симнуваат сликите и да ja добијат било какви податоци за локацијата од сликите објавени на оваа веб страница.

Колачиња

Ако оставате коментари на нашата страницта можете да се одлучите за зачувување на вашето име, емаил адресата и веб-страницата во колачиња. Овие може да ви ги олесни работите за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетувате нашата страница за логирање, пријавување, ние ќе поставиме привремено колаче за да одредиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Овие колачиња не содржат лични податоци и ќе бидат избришани кога ќе го затворите вашиот интернет прелистувач.

Ако се пријавите, ние поставуавме неколку колачиња да ги снимиме вашите податоци за пријавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за пријавување траат два дена, а податоците за екранот траат една година. Ако изберете ”Запамти ме” вашите податоци за пријавување ќе траат две недели. Ако се одјавите од вашиот акаунт, колачињата за пријавување ќе бидат избришани.

Ако едитирате или објавувате некој текст, дополнително колаче ќе биде снимено во вашиот прелистувач. Ова колаче нема лични податоци и само го покажува идентификациониот број на вашиот пост и трае еден ден.

Вметната соджина од други страници

Содржините на оваа страница може да содржат вметнати содржини (на пр. видеа, слики, статии или сл.). Вметнатите содржини од другите сајтови се однесуваат на ист начин како и содржините од оргиналните веб страници на сосема ист начин како да ја посетувате оргиналната веб страница од каде потекнуваат.

TТие веб страници може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнуваат содржини од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вметнатата содржина, вклучувајќи ја вашата интеркација со вметната содржина ако имате ваш акаунт на таа страница.

Со кој ги споделуваме вашите податоци

Ако барате промена на лозинката, вашата IP адреса ќе биде вклучена во емејлот за ресетирање.

Колку долго ги чуваме вашите податоците

Ако оставите коментар, коментарот и податоците за него ќе останат неограничено време. Ова е начинот на кој ние ги препознаваме и одобруваме коментарите автоматски наместо да ги ставаме во редица за одобрување.

За регистрираните корисници на веб страницата (ако ги има) ние ги чуваме нивните лични податоци кои ги оставиле во нивниот профил. Сите корисници можат да ги видат, променат или избришат нивните лични податоци во било кое време, освен што не можат да го сменат своето корисничко име. Администраторите на оваа страница исто така можат да ги видат и менуваат тие информации.

Какви права имате врз вашите податоци

Ако имате корисничка сметка, акаунт, на оваа страница, или оставате коментари, можете да побарате да примите датотека со сите податоци кои ги чуваме за вас, вклучувајќи било какви податоци кои вие ни ги имате доставено. Исто така можете да побарате да ги избришеме сите податоци поврзани со вас. Тоа не ги вклучува податоците кои ние сме обврзани да ги чуваме поради административни, правни или сиурносни причини.

Каде ги праќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите можат да бидат проверени преку автоматска детекција на спам.